torstai 28. tammikuuta 2016

Paska äiti?

Ajoittain tulee fiilis että voi luoja kun voin ollakki huono äiti. Aijon nyt paljastaa kuinka paska äiti mä oikeastaan olenkaan. 


A) En täysimetä. Vauva ei koko ajan roiku tissillä. Voi olla päiviä että se ei oo ollenkaan tissillä. Pumppaan maitoa lypsykoneella suoraan pulloon ja juotan pullosta tai isi juottaa. Meillä on käytössä myös äidinmaidonvastike. Aivan järkyttävän kamalaa sen käyttäminen on kyllä maailman suurin synti ja siitä oon saanu kuullakkin. Kamala äiti, en nukuta vauvaa tissi suussa vaan laitan tutin ja otan syliin ja sihisen korvaan ja meidän vauva jopa nukahtaa siihen maha täynnä nannia! Ehkä se on synnärin vika kun siitä jankattiin ja oikeen hiillostettiin koko ajan vaikka pari ekaa päivää sektion jälkeen hyvä että olin elossa ja ne kaikki tippaletkut kädessä ku neula pistää johonki hermoon olis mieli tehny huutaa että imettäkää ite. Kiitos traumoista! Odotan malttamattomana ja huonona äitinä sitä hetkeä kun saadaan alkaa maistelemaan kunnon ruokaa. Vaikka vauvaa pitäis ruokkia maidolla ylä asteelle asti,siitä voi sujuvasti siirtyä äitin tissiltä tyttöystävän tissille. Meillä aletaan kohta pikku hiljaa totuttelemaan Etelä Euroopan makuihin. 

B) Saatanallinen perhepeti. Missä ei oikeesti kukaan voi nukkua hyvin? Meijän perhepeti on 120cm jossa ei meijän vauva nuku. Meijän vauva nukkuu pinnasängyssä,vaunuissa,sitterissä,äitiyspakkauslaatikossa tai sohvalla. Milloin missäkin,mihin nyt sattuu pää kallistumaan. Mä en itse pysty nukkua vauva kainalossa koska sen jokainen potku osuu mun sektiohaavaan ja oon muutenkin varma että se vielä tukehtuu mun alle. Ollaan kummatkin tyytyväisiä kun kumpikaan ei häiritse toista. Ja sen pienen hetken kun saan joskus nukkua haluun nukkua edes jotenkin hyvin just sellassessa asennossa kun haluan. Enkä rautakanki perseessä,liikkumatta ettei vauva herää. Me halitaan sitten päivällä ja toki päiväunia nukutaan sitten sylikkäin. Vauva sylissä ja äiti nukkuu istuen tai ehkä jopa seisten. Meijän sänky on parisuhde peti. 

Ja kaikista pahin: VÄSYMYS! Miten huono äiti olo siitä tuleekaan kun jotkut hoitaa vauvan ja viis lasta siinä sivussa,leipoo voisilmäpullia kun toisella kädellä tekee koko kortelille makaronilaatikon,siivoo,imuroi,pesee pyykit ja siihen päälle jaksaa vielä hymyillä. Ja mulla on vaan tää yks ja mä oon väsyny? Kyllähän nyt yhen kanssa pitäis jaksaa. Vai pitääkö? Enkö saa sanoa että väsyttää koska mulla on vaan tää yks? Kuka määrittelee sen millon saa olla väsyny? Eihän hyvät äitit oo väsyneitä. 

Raskauden jälkeisestä kropastakaan ei saa olla surullinen koska itseppähän olen lapseni halunnu. Mutta kroppa aihe ansaitsee ihan oman tekstinsä.
Ollaan myös suunniteltu vauvan kanssa lähtöä ulkomaille. Mitä se vauva siitä ulkomaan reissusta saa? No ei mitään! Mutta onhan se nyt isin ja äiti paljon kivempi kuunnella itkuhuutoraivoa ku aurinko paistaa ja banjot soi.

 10 vuoden päästä voin tulla  kertomaan kuinka tää kaikki on vaikuttanut meijän lapseen. Minkälainen siitä tulee kaiken tän jälkeen? Ehkä maailmaa kiertävä Teri Niitti joka katkeruuksissaan vastustaa rinnanlutkutusta. Tai äitin pullamössö poika joka vielä 18-vuotiaana haluaa istua äitin sylissä koska jo vauvana joutui nukkumaan omassa sängyssä. Tai sitten vaan omatoiminen,sosiaalinen ja henkisesti tasapainossa oleva hampaat vilkkuen hymyilevä kikkara pää. Jokainen kasvattakoon oman lapsensa just niinku haluaa; tissillä,pullolla,sängyssä,lattialla,sisällä,ulkona.






Täytyy jatkaa tässä huonona äitinä oloa,tuijottaa seinää ja pysyä hengissä. Ajattelin antaa vauvan tänään mummolaan hoitoon. Meen istumaan vaikka vesisateeseen ja hengitä sisään ja ulos . Ps. Vauva olet maailman rakkain.

Ps. Meillä oli yks päivä eri pari sukat jalassa.

2 kommenttia:

  1. Piti vaan tulla sanomaan, et kirjotusten perusteella vaikutat huippumutsilta. Ja joku päivä ei enää väsytä, sit huomaa että siitä on selvitty ;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Sitä päivää odotellessa nyt se tuntuu tosi kaukaiselta..

    VastaaPoista